Kan jeg registrere domenenavn med særnorske tegn?

Du kan registrere alle bokstavtegn i nynorsk, bokmål, nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk, i tillegg til 0-9 og bindestrek, under .no-domenet.

Domenenavn med særnorske tegn vil ikke være like robuste i bruk som domenenavn med standard bokstavtegn (a-z). Dette kommer av at domenenavnsystemet er internasjonalt, og ikke alle tegn kan tastes inn fra alle tastaturer. Dessuten er en del programvare - både e-postprogrammer og nettlesere - foreløpig ikke utviklet for å kunne håndtere nasjonale tegn i adresser. På grunn av dette anbefaler Norid at de som velger å skaffe seg navn med nasjonale tegn også sørger for en egen utgave av navnet bare med standardtegn.

For at nasjonale tegn skal kunne håndteres i e-postprogrammer og nettlesere er det tatt beslutning om en internasjonal standard for omskriving av nasjonale tegn, ACE. I omskrevet stand vil imidlertid navnet ikke uten videre være lesbart. For eksempel vil "blåbærsyltetøy.no" bli til xn--blbrsyltety-y8ao3x.no.